Како да испратите пари

img_sendmoneyicons1 Чекор 1 Пресметај ја провизијата, одберете една од локациите на Монета – MoneyGram.
money-gram-la-verne_clip_image002 Чекор 2 Валидни документи за идентификација кои можат да се користат: Лична карта или пасош.
money-gram-la-verne_clip_image003 Чекор 3 Вработениот во Монета – MoneyGram ги регистрира податоците во системот и на крај ќе ви биде даден формулар кој треба да го потпишете.
money-gram-la-verne_clip_image004 Чекор 4 Ќе ви биде даден формулар со референтен број.
money-gram-la-verne_clip_image005 Чекор 5 Контактирајте го лицето да го известите дека испраќате пари и дајте го референтниот број. За само 10 минути парите ќе бидат спремни за подигање.

 

Персонализирајте го вашиот трансфер: Може да вклучува бесплатна порака од 10 зборови кога се пополнува формата на трансферот.

* Важно: Името на примачот на трансферот  мора точно да одговара на неговиот / нејзиното име, како што е во документот за идентификација. Ако тие не одговараат трансакцијата може да биде одложена или не може да ги прими средствата..